Chudík vyvinie úsilie na presadenie výstavby rýchlostnej komunikácie R4

07.07.2003 Celý región

Orgány Prešovského samosprávneho kraja (PSK) vyvinú maximálne úsilie, aby sa zámer postaviť rýchlostnú komunikáciu sever-juh R4 na trase z poľského Rzeszowa ...
Orgány Prešovského samosprávneho kraja (PSK) vyvinú maximálne úsilie, aby sa zámer postaviť rýchlostnú komunikáciu sever-juh R4 na trase z poľského Rzeszowa cez Prešov a Košice do maďarského Miškovca podarilo uskutočniť v rokoch 2007 až 2012. Povedal to 11. júna na tlačovej konferencii v Prešove predseda PSK Peter Chudík. Reagoval tak na výsledky trojstranných rokovaní o tejto problematike v Humennom v utorok 10. júna.

Chudík zdôraznil, že tému tejto veľmi potrebnej investície pre prihraničné regióny všetkých troch krajín bude udržiavať \"pri živote\". Hlavným zmyslom všetkých týchto aktivít je napojiť cestnú sieť na východnom Slovensku a priľahlých regiónov Poľska a Maďarska na diaľničnú sieť v Európskej únii.
S výsledkami rokovania oboznámia o. i. predsedu vlády SR Mikuláša Dzurindu, Výbor Národnej rady SR pre hospodárstvo, privatizáciu a podnikanie a chcú vyvolať aj bezprostredné rokovanie so šéfom rezortu dopravy Pavlom Prokopovičom.

Zo 108 km dlhej trasy R4 na území Slovenska nie je v sektorovom operačnom pláne zaradený úsek od Košíc po hranicu s Maďarskom v Milhosti. To podľa Chudíka nie je dobré a môže to ohroziť celý zámer, preto sa bude usilovať s košickým kolegom dostať aj tento úsek do spomínaného plánu.
(jj)
 

Vyberte región

mark